>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ПСЖ останні 5 років відбирав гравців за расовим принципом, - Football Leaks (оновлено)

Чергова порція компромату авторів Football Leaks торкнулася і паризького клубу.

ПСЖ останні 5 років відбирав гравців за расовим принципом, - Football Leaks (оновлено)
Эрик Шупо-Мотинг (на переднем плане)
Фото: EPA/UPG

З 2013-го по 2018 рік скаути чемпіона Франції - клубу "Парі Сен-Жермен" - відбирали гравців за расовим принципом, повідомляє lequipe.fr, посилаючись на документи, подані авторами Football Leaks.

Зокрема, в ПСЖ під час відбору нових гравців враховували їхню етнічну приналежність. Для цього скаути столичного клубу заповнювали анкетні картки молодих футболістів, які містять такі варіанти їхнього походження: француз, північноафриканець, уродженець Вест-Індії і африканець.

При тому, що у Франції закон забороняє збір або обробку персональних даних, які прямо або побічно показують расове або етнічне походження осіб. Злочин карається позбавленням волі на термін до 5 років і штрафом у розмірі 300 тис. євро.

За словами одного зі скаутів, цитованого в документах, у паризькому клубі не хотіли розглядати футболістів з Африки.

"У ПСЖ не хотіли, щоб ми розглядали гравців з Африки, тому що ніколи не зрозумієш, скільки років їм насправді", - цитує інформатора видання.

Відзначимо, що в цей час у складі парижан є тільки один гравець африканського походження - 29-річний Ерік Максім Шупо-Мотінг, який народився в Гамбурзі в сім'ї німкені та камерунського іммігранта і який має німецьке та камерунське громадянство.

Мабуть, керівництво ПСЖ вважає такий етнічний варіант Еріка допустимим для нової політики клубу.

Оновлення. ПСЖ на своєму офіційному сайті підтвердив, що у документах, які заповнюються скаутами клубу, була графа про етнічну приналежність кандидатів, а також що ця форма використовувалася в період між 2013 і 2018 роком і була введена за особистою ініціативою глави відділу скаутингу.

Як зазначається, на початку жовтня клуб, дізнавшись про це, провів внутрішнє розслідування і зробив відповідні кроки щодо запобігання повторенню такої ситуації.

При цьому клуб акцентував увагу на тому, що керівництво команди не було в курсі моніторингу за етнічною ознакою.

Також у заяві уточнюється, що принцип підбору молодих футболістів у ПСЖ ґрунтується на уміннях і поведінці, але не на етнічній складовій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram