>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація гімнастики США може припинити функціонувати через сексуальний скандал

Скандал про сексуальні домагання в Федерації гімнастики США не припиняється.

У США триває скандал навколо Національної федерації гімнастики (USAG), яка, як повідомляють ЗМІ, роками покривала своїх тренерів, затриманими владою країни за розбещення малолітніх.

У зв'язку з цим Національний олімпійський комітет (НОК) США вжив заходів для відкликання повноважень у USAG у зв'язку зі скандалом навколо домагань до неповнолітніх спортсменок, зокрема екс-лікаря жіночої збірної країни Ларрі Нассара.

Ларрі Нассар
Фото: EPA-EFE/RENA LAVERTY
Ларрі Нассар

"Сьогодні олімпійський комітет Сполучених Штатів подав скаргу, ініціювавши статтю 8, намагаючись скасувати визнання USAG як члена НОК США", - цитує заяву генерального директора національного олімпійського комітету Сари Хіршланд офіційний сайт НОК.

"Це непроста ситуація і в ній не існує ідеального, правильного рішення. Це був важкий крок, але ми його зробили", - наголошено в заяві.

На останніх літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро в 2016 році США стали першими за кількістю медалей у гімнастиці: збірна виграла 12 нагород - 4 золоті, 6 срібних і 2 бронзові.

Минулого тижня Сімона Байлз учетверте виграла особисте багатоборство на ЧС у Досі, тим самим побивши рекорд російської гімнастки Світлани Хоркіної за кількістю перемог у цьому виді програми.

Сімона Байлз
Фото: EPA/UPG
Сімона Байлз

Нагадаємо, в січні керівництво USAG подало у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram