>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

АІБА обрала нового президента, що загрожує боксу виключенням з Олімпійських ігор

Федерація скасувала дві олімпійські категорії в чоловіків.

Гафур Рахімов
Фото: aiba.org
Гафур Рахімов

У Москві на конгресі Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA) відбулися вибори нового президента федерації, перемогу в яких здобув узбекистанець Гафур Рахімов, повідомляє офіційний сайт організації.

Кандидатуру Рахімова підтримали 63% делегатів - 86 з 137.

Окрім Рахімова, на пост президента претендував голова Азіатської конфедерації боксу, срібний призер літніх Олімпійських ігор 1980 року в Москві Серік Конакбаєв з Казахстану.

Серік Конакбаєв
Фото: forbes.kz
Серік Конакбаєв

Відзначимо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував АІБА не включати кандидатуру Рахімова на пост президента AIBA через те, що функціонер проходить у кримінальних списках ФБР.

При цьому Спортивний арбітражний суд (CAS) минулого тижня визнав неправомірним відсторонення Конакбаєва від голосування на пост президента АІБА.

Після обрання Рахімова головою АІБА, існує реальна загроза того, що любительський бокс не буде представлений на літніх Олімпійських іграх у Токіо-2020.

Варто додати, що на конгресі було прийнято рішення про зміну вагових категорій у програмі літніх ОІ-2020.

У чоловічому боксерському турнірі нагороди будуть розігруватися вже не в десяти, а у восьми вагових категоріях, водночас було збільшено кількість вагових категорій у жінок - з трьох до п'яти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram