>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

До списку санкцій Росії увійшли 9 фізосіб, які представляють спорт України

Усього під санкції потрапили 322 людини і 68 компаній.

До списку санкцій Росії увійшли 9 фізосіб, які представляють спорт України
Андрей Павелко
Фото: Артем Атаманюк

До списку осіб, проти яких уряд Росії застосував санкції, увійшли 9 українців, які представляють спорт України. Серед них - президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко, який, окрім цього, є депутатом парламенту, а також віце-президент ФФУ Костянин Єлісєєв, який також є заступником голови Адміністрації президента України.

Крім Павелка та Єлісєєва до списку санкцій увійшли: Юрій Береза (президент СК "Дніпро-1"), Євген Геллер (президент ФК "Зоря"), Олександр Герега (віце-президент ФФУ), Костянтин Жеваго (президент ФК "Ворскла"), Сергій Куніцин (президент ФК "Таврія"), Ярослав Москаленко (президент Київської федерації футболу) і Ярослав Сушкевич (президент "Інваспорт").

До списку осіб, щодо яких застосовуються санкції, потрапили і колишній плавець Денис Силантьєв, який нині є депутатом Верховної Ради, а також екс-президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення у відповідь економічних заходів щодо України. Загалом під санкції потрапили 322 українських громадянина і 68 компаній.

Санкції включають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії, а також заборону на переказ коштів (виведення капіталу) за межі Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram