>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна завоювала дві золоті медалі на Invictus Games-2018

"Золото" в скарбничку української збірної принесли Олександр Белобоков і Сергій Ільницький.

У другий день змагань Invictus Games-2018 українська збірна завоювала дві золоті медалі, повідомляє прес-служба Міноборони України.

Українські ветерани Олександр Белобоков, Олександр Чалапчій, Юрій Дмитренко та Сергій Ільницький брали участь в змаганнях з веслування на тренажерах.

Перше золото в скарбничку української збірної Нескорених з веслування на тренажерах в категорії men's IR3 (швидкість за одну хвилину) завоював Олександр Белобоков.

Друга золота медаль дісталася капітану української збірної Invictus Games Сергію Ільницькому в категорії men's IR6 (швидкість за одну хвилину). У найчисельнішої категорії, де змагалися 64 учасники, Ільницький розділив перше місце з австралійським спортсменом.

В Іграх Нескорених, які проходять в Австралії, беруть участь 15 українських спортсменів, які змагатимуться в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслування на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука і велоспорті на шосе.

У перший день змагань Денис Фіщук завоював "бронзу" в індивідуальній велогонці.

"Ігри Нескорених" - міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, що набули під час виконання службових обов'язків.

У 2017 році Україна вперше отримала право взяти участь в "Іграх Нескорених" як учасник багатьох військових навчань і миротворчих операцій під егідою ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram