>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дзанарді встановив новий рекорд тріатлону Ironman для інвалідів, подолавши дистанцію за 8,5 години

Алессандро Дзанарді побив свій же світовий рекорд.

Дзанарді встановив новий рекорд тріатлону Ironman для інвалідів, подолавши дистанцію за 8,5 години
Алессандро Дзанарди
Фото: EPA/UPG

Екс-гонщик Формули 1, дворазовий чемпіон автогоночної серії CART (1997, 1998), чотириразовий чемпіон літніх Паралімпійських ігор 2012-го і 2016 року Алессандро Дзанарді встановив новий рекорд тріатлону Ironman для осіб з обмеженими фізичними можливостями, повідомляє Formula Spy.

На подолання 3,8-кілометрового запливу в Середземному морі, 180-кілометрового заїзду на ручному велосипеді і 42,2-кілометрового заїзду в інвалідному візку Алессандро знадобилося 08:26.06, що на 32 хв. 53 сек. краще за попередній рекорд у цій дисципліні, який також належав Дзанарді.

Алессандро Дзанарді
Фото: EPA/UPG
Алессандро Дзанарді

Нагадаємо, 15 вересня 2001 року в кваліфікації серії CART на трасі Лаузітцринг у Німеччині Дзанарді потрапив у важку аварію. Виїхавши на трасу після піт-стопа, Алекс на непрогрітій гумі дуже рано прискорився і втратив керування болідом. Його машину розвернуло поперек траси. У наступну секунду в нього врізався болід канадця Алекса Тальяні. Reynard італійця розрубало навпіл. 

Лікарі змушені були пізніше ампутувати обидві ноги до коліна. Але вже до кінця року італієць встав на ноги, щоправда, використовуючи спеціальні протези.

Нині Алессандро веде на італійському телеканалі Rai 3 актуальне ток-шоу "E se domani" ("А якщо завтра").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram