>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ побудує 2500 нових полів в Україні

У 2015-2018 роках уже побудовано близько 900 об'єктів футбольної інфраструктури.

ФФУ побудує 2500 нових полів в Україні
Фото: Дмитрий Неймырок

Федерація футболу України планує реалізувати стратегію розвитку футболу до 2030 року, в рамках якої на країну чекає велика кількість нових об’єктів спортивної інфраструктури. Про це заявив Мирон Маркевич, голова комітету національних збірних ФФУ.

“У найближчих планах – побудувати в Україні 50 повнорозмірних стадіонів та 2,5 тисячі міні-футбольних полів зі штучним покриттям. Футбольний майданчик, який з’являється у дворі, є центром тяжіння для молоді, поштовхом до вибору здорового способу життя, передумовою для об’єднання в клуби, народження футбольної культури, традицій”,- написав у своєму блозі на “Українській правді” експерт.

Маркевич зазначає, що тривалий час ніхто серйозно не займався розвитком спорту в Україні.

“Я ж пам’ятаю, як було раніше: майданчиків не було, а якщо і будувались, то малесенькі, нестандартні, низької якості, які й служили не довго. І я бачу, що є зараз. До 2014 року в Україні було лише 768 футбольних полів та майданчиків зі штучним покриттям. У 2015-2018 роках уже побудовано близько 900 об’єктів футбольної інфраструктури, а на різних етапах проектування та будівництва на сьогодні перебуває більше 500 футбольних майданчиків”,- зазначає Мирон Маркевич.

На думку одного із найавторитетніших тренерів України, такий підхід наблизить Україну до високих європейських стандартів. Так для порівняння він наводить Ісландію, в якій розвиток непрофесійного футболу став запорукою формування здорового суспільства країни.

Окрім того, Маркевич впевнений, що не зважаючи на те, що ця “добра справа і світла мета останнім часом є предметом інформаційної війни із застосуванням брудних маніпулятивних технологій “, стратегію буде реалізовано.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ТОВ “ФФУ Продакшн” вже

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram