>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Серена Вільямс з гучним скандалом програла фінал US Open (оновлено)

Американську тенісистку оштрафували на 17 тис. доларів.

Серена Вільямс з гучним скандалом програла фінал US Open (оновлено)
Наоми Осака
Фото: EPA/UPG

У фіналі Відкритого чемпіонату США з тенісу 20-річна 20-та ракетка світу, японка Наомі Осака досить впевнено і досить несподівано переграла екс-першу ракетку світу американку Серену Вільямс 6:2, 6:4.

За винятком дебюту другого сету, в іншому Наомі весь поєдинок домінувала на корті.

Досить згадати, що в першій партії японка виграла 5 геймів поспіль.

Середина другої партії була затьмарена неприємним скандалом, ініціатором якого виступила американська тенісистка.

Все почалося з того, що рефері поєдинку Карлос Рамос зробив Серені зауваження за те, що вона отримала нелегальну пораду від свого тренера.

Зазначимо, порада мала позитивний ефект на гру Вільямс - американка лідирувала у партії 3:1.

Однак японка тут же зуміла взяти брейк, що очевидно роздратувало 17-ту ракетку світу.

Кульмінація настала після того, як Осака виграла ще один гейм і зрівняла рахунок у партії 3:3.

Вільямс розбила ракетку, за що суддя матчу виписав їй очко штрафу, що переповнило чашу терпіння американської тенісистки. Вона почала кричати на Рамоса, звинувативши його в тому, що він вкрав у неї очко.

"Щоразу, коли я граю тут, у мене якісь проблеми. У мене немає тренера, я не порушувала правил. У мене є дочка, і я відстоюю правду. Ти повинен вибачитися переді мною. Ти більше ніколи не вийдеш зі мною на один корт, поки ти живий", - кричала на рефері оскаженіла тенісистка.

"Ти брехун, ти повинен вибачитися. Скажи, що тобі шкода. Як ти смієш говорити, що я порушувала правила, коли сам вкрав у мене очко. Ти злодій", - підсумувала Серена.

Після чого Вільямс викликала на корт головного рефері турніру і на підвищених тонах намагалася оскаржити рішення про штрафне очко, але покарання не було скасовано.

Японка, своєю чергою, спокійно перенесла цей епізод і довела матч до логічного кінця.

Зазначимо, що це перший великий титул Наомі Осаки в кар'єрі, який дозволив їй заробити 3,8 млн дол. призових, що перевищує її весь попередній сумарний дохід від призових (3,2 млн).

Також японка перервала серію Серени з шести років поспіль із щонайменше одним титулом турніру Великого шолома. Зауважимо, це була четверта за тривалістю в історії серія.

Оновлення. 

Оновлення 21:21. Серену Вільямс, яка програла напередодні у фіналі US Open японці Наомі Осаці, оштрафували на 17 тисяч доларів за триразове порушення правил поведінки під час фінального матчу, передає ВВС.

З цієї загальної суми 4 тисячі доларів - штраф за підказку тренера, ще 3 тисячі - за зламану спортсменкою спересердя ракетку та ще 10 тисяч - за образу судді на вишці.

Уточнюється, що 17 тисяч доларів будуть утримані з призових виплат тенісистки. За участь у фіналі US Open вона має отримати 1,85 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram