>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В IBU вперше за 25 років змінився президент

Звинуваченого в корупції норвежця Бессеберга змінив швед Олле Далін.

В IBU вперше за 25 років змінився президент
Фото: twitter.com/biathlonworld

Шведський функціонер Олле Далін був обраний новим президентом Міжнародного союзу біатлоністів (IBU). Він змінив на цій посаді Андерса Бессеберга, який керував союзом з моменту його заснування. Навесні 2018 року Бессеберг склав повноваження через звинувачення в корупції та приховуванні позитивних допінг-проб російських біатлоністів.

Як повідомляє biathlon.com.ua, Даліна обрали на XIII Конгресі IBU в хорватському Поречі.

Конкурентом Даліна була представниця Латвії Байба Брока - президент місцевої федерації біатлону. Однак шведський фахівець, який обіймав до цього посаду віце-президента IBU з розвитку (2014-2018), був фаворитом виборів, що і засвідчили підсумки голосування делегатів Конгресу: 39 голосів за Даліна, 12 - за Броку.

Першим віце-президентом став Іржі Гамза, глава Союзу біатлоністів Чехії, що обійшов під час голосування представника Німеччини Франца Штайнле (30 голосів проти 20-ти). Попередній перший віце-президент Віктор Майгуров, що висувався від Білорусі, перед голосуванням зняв свою кандидатуру.

Австрієць Клаус Ляйстнер продовжив ще на чотири роки свої повноваження як віце-президент IBU з фінансів. За нього було віддано 29 голосів, тоді як фіна Калле Ляхдесмякі підтримало 22 делегати.

Наступні вибори глави IBU відбудуться 2022 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram