>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гамільтон переміг на Гран-прі Італії та збільшив відрив у чемпіонаті до 30 очок

Між лідерами сезону стався контакт, після якого Феттеля розвернуло.

Гамільтон переміг на Гран-прі Італії та збільшив відрив у чемпіонаті до 30 очок
Фото: EPA/UPG

Автогонець Mercedes Льюїс Гамільтон у неділю переміг на Гран-прі Італії та збільшив відрив у чемпіонаті від Себастьяна Феттеля з Ferrari до 30 очок.

Англієць стартував лише третім, але обійшов Феттеля ще на першому колі. Між лідерами сезону стався контакт, після якого німця розвернуло і він опинився на 19-му місці. Кімі Райкконена, що стартував першим, Гамільтон обігнав на 45-му колі. Фінн упустив реальну можливість уперше з 2013 року виграти перегони Формули 1 через зіпсовані шини.

У підсумку Гамільтон приїхав на 9 секунд першим від Райкконена, здобувши шосту перемогу в сезоні та 68-му в кар'єрі.

Кімі Райкконен фінішував другим, всоте  за кар'єру піднявшись на подіум. Третім фінішував Макс Ферстаппен на Red Bull, але до його результату додали п'ять секунд, після чого він відкотився на п'яте місце. На подіум замість нього піднявся другий пілот Mercedes Валттері Боттас, а четвертим став Феттель.

Також в очках приїхали Роман Грожан (Haas), Естебан Окон (Force India), Серхіо Перес (Force India), Карлос Сайнс (Renault) і Ленс Стролл (Williams).  

В особистому заліку в Гамільтона 256 очок, у Феттеля - 226, у  Райкконена, що йде третім, - 164.

У Кубку конструкторів Mercedes лідирує з 415 очками, слідом за ним ідуть Ferrari - 390, Red Bull - 248 і Haas з Renault - по 84.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram