>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Четверо російських біатлоністів підозрюються в застосуванні допінгу

Один з них - нинішній спортсмен

Четверо російських біатлоністів підозрюються в застосуванні допінгу
Фото: EPA/UPG

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) підозрює чотирьох російських спортсменів у порушенні антидопінгових правил. Відповідна інформація від IBU надійшла до Союзу біатлоністів Росії.

У СБР імен спортсменів не називають, зазначаючи лише, що троє з них уже завершили спортивну кар'єру, а четвертий не виступає і не тренується в складі національної збірної.

"СБР має намір провести ретельне розслідування як щодо спортсменів, так і щодо їхніх особистих тренерів. Про його результати буде повідомлено пізніше. Протягом 14 днів спортсмени мають вирішити, чи вони оскаржуватимуть висновки комісії WADA і робитимуть відповідні юридичні дії. Після цього СБР матиме право оголосити їхні прізвища", - йдеться в офіційному повідомленні СБР.

За неофіційною інформацією серед підозрюваних - дворазовий олімпійський чемпіон Євген Устюгов (Ванкувер-2010, мас-старт 15 км і Сочі-2014, естафета), чемпіонка Олімпіади-2010 (естафета) Світлана Слєпцова, а також дворазовий чемпіон світу серед юніорів (до 19 року) Олександр Печонкін і чемпіон світу серед юніорів-2011 Олександр Чернишов.

Устюгов завершив кар'єру після Ігор 2014 року в Сочі, Слєпцова - після літнього чемпіонату світу з біатлону 2017 року, де виграла три золоті медалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram