>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команду Формули 1 позбавили всіх очок за сезон-2018

"Форс Індія" змінила індійську ліцензію на британську

Команду Формули 1 позбавили всіх очок за сезон-2018
Фото: EPA/UPG

У FIA підтвердили видачу ліцензії на участь у чемпіонаті світу серед машин Формула 1 команді Racing Point Force India, повідомляє офіційний сайт Міжнародної Федерації автоспорту.

Колишня команда, яка виступала під назвою Sahara Force India, виключена з чемпіонату світу Формули 1 за нездатність завершити сезон - це порушення параграфа 8.2 спортивного регламенту - і позбавлена всіх зароблених цього сезону очок і призових за минулий чемпіонат, зазначено ФІА.

Зі зміною власників у Force India (активи Sahara Force India перейшли до інвестиційного консорціуму Racing Point UK Limited на чолі з Лоуренсом Строллом), змінилася не тільки назва, а й національна ліцензія.

Нова команда Racing Point Force India виступатиме під британським прапором і з британської ліцензією.

"Форс Індія" розташовувалася на шостому рядку в Кубку конструкторів з 59 очками після 12 етапів чемпіонату світу. При цьому пілоти Серхіо Перес і Естебан Окон свої бали в особистому заліку зберегли.

Варто додати, що власникам комерційних прав Формули 1 - компанії Liberty Media, а також ФІА не вдалося переконати інші команди в збереженні для "Форс Індія" всіх прав колишньої структури - Sahara Force India F1 Team.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram