>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Держдумі РФ закликали покарати Хачеріді й ПАОК за демонстрацію щитків з українським прапором

Грецький клуб вибив московський "Спартак" з Ліги чемпіонів.

У Держдумі РФ закликали покарати Хачеріді й ПАОК за демонстрацію щитків з українським прапором
Евгений Хачериди
Фото: http://to10.gr

Член комітету Держдуми Росії з фізкультури, спорту, туризму й у справах молоді Дмитро Свищев запропонував покарати захисника футбольного клубу ПАОК і збірної України Євгена Хачеріді, який продемонстрував щитки з українським прапором після того як грецький клуб вибив московський "Спартак" з Ліги чемпіонів.

Про це повідомляє sport24.

Пізніше Євген відобразив цей епізод у своєму Інстаграмі.

"Упевнений, просто так це не пройде. У "Спартака" дуже вимогливі вболівальники, а сам клуб досить авторитетний і шанований не тільки в Росії, а й у світі. Такі вчинки не повинні залишатися безкарними. Вважаю, московський клуб чітко відреагує на це. А клубу ПАОК треба бути уважнішим. Гадаю, як клуб, так і гравець повинні бути оштрафовані", - заявив Свищев.

Матч "Спартак" - ПАОК відбувся напередодні на стадіоні "Відкриття Арена" в Москві й завершився з рахунком - 0:0. У першій зустрічі москвичі програли з рахунком 2:3.

Після закінчення матчу футболісти ПАОК пішли дякувати своїм фанатам за підтримку. У цей час із трибун, на яких розташовувалися спартаківські вболівальники, на адресу гравців грецької команди стали доноситися вигуки. У відповідь Хачеріді спустив гетри і показав їм щитки в кольорах українського прапора.

Хачеріді, триразовий чемпіон України у складі київського "Динамо", підписав контракт із грецьким ПАОКом у травні цього року.

Нагадаємо, після перемоги збірної Хорватії над росіянами на ЧС-2018 футболісти Домагой Віда й Огнен Вукоєвич записали відео, на якому Віда каже "Слава Україні!", а Вукоєвич - "Ця перемога - за Динамо й Україну".

Ролик став предметом перевірки ФІФА, у зв'язку з чим Федерація футболу Хорватії оштрафувала Вукоєвича на 15 тисяч франків. Віда відбувся попередженням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram