>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

17-разовий чемпіон України з волейболу опинився на межі банкрутства

"Локомотив" відмовився від участі в єврокубках і Суперлізі.

17-разовий чемпіон України з волейболу опинився на межі банкрутства
Фото: loko.in.ua

Волейбольний клуб "Локомотив" залишився без грошей і не братиме участі у головному чемпіонаті країни в сезоні 2018-2019 років.

Про це оголосив у четвер, 2 серпня, президент клубу "Локомотив" Євген Щербина.

В інтерв'ю, яке опубліковане на сайті клубу, кажуть, що команда останні три роки існує без спонсора (раніше фінансування надавала "Південна залізниця"), і дотепер ситуація стала критичною. "Ми чахнемо. І взагалі диво, що ми три сезони протрималися", - заявив він.

За словами Щербини, "Локомотив" зміг закінчити минулий чемпіонат тільки за рахунок продажу одного з найперспективніших гравців в інший клуб. Забезпечити виконання контрактів гравців на наступний сезон "Локомотив" виявився не в змозі, бо всі вони стали вільними агентами і майже всі вже знайшли собі роботу в інших клубах.

"Локомотив" продовжує шукати спонсорів з надією врятувати клуб.

"На 95% нам доведеться зніматися з Суперліги і будемо брати участь лише у Вищій лізі, якщо знайдемо певні кошти. Це менші гроші, але наразі у нас їх теж немає. Складна у нас буде ситуація, тому що молоді [2000-2001 р.], яка у нас є, грати навіть на рівні Вищої ліги буде важко", - сказав Щербина.

Минулого сезону "Локомотив" посів друге місце, а до цього був чемпіоном дев'ять сезонів поспіль.

Нагадаємо, що почесний президент "Локомотива", народний депутат і один з лідерів партії "Відродження" Віктор Остапчук став фігурантом кримінального провадженя НАБУ. Воно кваліфіковане за ст. 366-1 (недостовірне декларування), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram