>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація легкої атлетики дискваліфікувала спортсмена за критику нової форми

"Ну що це, Асекс?"

Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) на півроку дискваліфікувала бігуна Антона Грабовського.

Про це йдеться на офіційному сайті федерації.

Причиною дискваліфікації стали "неетичні висловлювання спортсмена" на адресу екіпірування збірної України, наданого компанією ASICS. За повідомленням ФЛАУ, вчинок Грабовського поставив під загрозу контракт федерації з технічним партнером й інтереси легкоатлетів збірної.

ASICS стала постачальником форми для національної збірної з легкої атлетики влітку 2018 року.

Фото: uaf.org.ua

Ще на початку року українські спортсмени виступали на чемпіонаті світу в приміщенні у формі чорного кольору через закінчення контракту з Nike. Форма була надана ASICS, з якою на той час була досягнута тільки попередня домовленість про підписання контракту.

Аліна Шух на змаганнях у Бірмінгемі, березень 2018 року
Фото: EPA/UPG
Аліна Шух на змаганнях у Бірмінгемі, березень 2018 року

Грабовський, який отримав нове екіпірування, показав її в сторіз в Instagram. Зображення він супроводив коментарями "Найк, повернися в Україну, будь ласка" і "Ну що це, Асекс?". А також тегнув саму компанію ASICS.

Фото: xsport.ua

Фото: xsport.ua

Фото: xsport.ua

Атлет дав зрозуміти, що не згоден з рішенням ФЛАУ, але попросив уболівальників не переживати, оскільки протягом дискваліфікації пропустить тільки одні змагання - чемпіонат Європи з кросу, на якому взагалі міг не виступити.

Крім того, Грабовський заявив, що насправді форма йому сподобалася, незважаючи на те, що він отримав тільки 6 найменувань з 22 можливих. Також атлет не знайшов підтвердження слів ФЛАУ, що "повага до національної форми входить в обов'язки спортсмена як члена Федерації легкої атлетики України". За словами Грабовського, такого пункту серед обов'язків атлетів немає.

Антон Грабовський - 20-річний бігун, спеціалізується в бігу на середні дистанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram