>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У команду Формули 1 Force India ввели зовнішню адміністрацію

Міцний "середняк" опинився під загрозою зникнення.

У команду Формули 1 Force India ввели зовнішню адміністрацію
Фото: EPA/UPG

Команда Формули 1 Force India, яка в сезоні 2017 року зайняла четверте місце, а в нинішньому сезоні йде п'ятою, передана під зовнішнє управління в зв'язку з нестачею грошей.

За інформацією Racefans, судовий розгляд на адресу команди ініціювали гонщик Серхіо Перес і його менеджер Джуліан Якобі - через заборгованість в $4 млн.

Позов підтримала Daimler/Mercedes, оскільки в Force India винні мотористам понад 10 мільйонів євро, і спонсорами з BWT, які стверджують, що угода з ними теж була оформлена у вигляді кредиту.

Призначення зовнішнього адміністратора має звести до мінімуму можливі збої в роботі команди під час літньої перерви, дозволить їй продовжити роботу, щоб розплатитися з кредиторами.

Це також дасть додатковий час інвесторам для її викупу.

Серед можливих покупців команди, що займає зараз п'яте місце в Кубку конструкторів, називаються найрізноманітніші компанії і люди, включаючи батька канадського гонщика Williams Ленса Стролла.

Також появилась інформація, що у викупі акцій команди також зацікавлений батько ще одного молодого пілота - російського гонщика з розвитку Force India Микити Мазепіна.

Логотипи компанії «Уралкалій», основним акціонером якої є Дмитро Мазепін, з'явилися на машинах команди з 2016 року, коли його син Микита став учасником гоночної програми Force India.

Однак, як і у випадку з Лоуренсом Строллом, передбачається, що мова йдеться не про повний викуп акцій, а про часткове інвестування. Джерела повідомляють, що днями Мазепін-старший провів переговори з керівництвом команди з приводу викупу частки активів.

Нагадаємо, Force India виступає у Формулі 1 з 2008 року. Її пілоти шість разів піднімалися на подіум і один раз стартували з поул-позиції.

Команда веде свою історію від Jordan Grand Prix, що припинила існування в середині "нульових" років.

Власник - індійський мільярдер Віджей Малья.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram