>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація легкої атлетики анонсувала реконструкцію стадіону "Авангард" у Рівному

Аварійну арену збираються перетворити в повноцінний стадіон для легкої атлетики.

Федерація легкої атлетики анонсувала реконструкцію стадіону "Авангард" у Рівному
Фото: wikipedia.org

Федерація легкої атлетики, Міністерство молоді і спорту та мерія міста Ровне протягом місяця збираються підписати меморандум про реконструкцію стадіону "Авангард".

Про це повідомив ФЛАУ Ігор Гоцул.

"Нас цікавить стадіон «Авангард». Цей об'єкт дуже важливий для нас з кількох причин. По-перше, разом зі стадіоном збережена велика територія навколо нього, що дозволяє говорити про створення великого комплексу зони для розминок і зони метання. По-друге, рівненська легка атлетика має дуже хороші традиції, і без відновлення інфраструктури ми ризикуємо їх втратити, або ж, навпаки, в разі позитивних зрушень щодо стадіону - можемо примножити", - цитує Гоцула прес-служба федерації.

Він розповів, що під час чемпіонату України з легкої атлетики, який відбувся минулого тижня, він зустрічався з місцевою владою і попередньо погодив підписання меморандуму.

"Конкретні деталі ми оголосимо після підписання документа, але вже зараз можна говорити про те, що реконструкція стадіону «Авангард» має розпочатися в цьому році. Також ми говорили про ще один невеликий стадіон в Рівному, який з одного боку в якості тренувальної арени буде доповнювати «Авангард», а з іншого - на період реконструкції основного стадіону дозволить скільки-небудь вирішити питання підготовки місцевих легкоатлетів", - заявив Гоцул.

Стадіон "Авангард" в нинішньому вигляді побудовано в 70-ті роки і зараз перебуває в аварійному стані. Він не має підігріву, а бігових доріжок на стадіоні тільки шість. Проект реконструкції, який оприлюднений на сайті Рівненської міськради, передбачає його збільшення до 13466 місць, і створення на його основі повноцінної легкоатлетичної арени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram