>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Расистські ультрас московського "Торпедо" змусили клуб попрощатися з темношкірим гравцем

Ервін Ботака тиждень тому став першим темношкірим гравцем в історії "Торпедо"

Фото: /torpedo.ru

Клуб Другого дивізіону Професійної футбольної Ліги Росії "Торпедо" (Москва) розірвав контракт із захисником Ервіном Ботакою, укладений лише тиждень тому.

Причиною став темний колір шкіри Ервіна.

Раніше проти переходу Ботаки в "Торпедо" виступило фанатське об'єднання "Захід-5", ультрас якого заявляли, що, підписуючи контракт із захисником, клуб зневажає їх.

На сторінці "Захід-5" у "ВКонтакте" навіть з'явився запис "У наших кольорах є чорний, але в лавах - тільки білі!".

Зазначимо, що в офіційному релізі клубу вказана зовсім інша причина розриву контракту з гравцем.

"Від імені керівництва ФК "Торпедо Москва", команди та Клубу вболівальників заявляємо, що перехід захисника Ервіна Ботаки в наш клуб не відбувся виключно через те, що політика "Торпедо" в період виступів у ПФЛ не передбачає будь-яких компенсацій за трансфери гравців", - йдеться в заяві клубу.

"Ще раз заявляємо, що колір шкіри ніколи не був критерієм відбору гравця в клуб. Расизм не має права на існування. Ми дотримуємося цього погляду. У ситуації з переходом Ервіна Ботаки питання виплати компенсації було визначальним", - зазначено в релізі.

Комічності ситуації додає той факт, що Ервін Ботака є росіянином - він народився в підмосковному Пушкіні і є вихованцем школи "Юність Москви - Торпедо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram