>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація дзюдо України відправила делегацію на ЧЄ в Росію власним коштом, - міністр спорту

Україна не фінансувала поїздку дзюдоїстів на турнір

Федерація дзюдо України відправила делегацію на ЧЄ в Росію власним коштом, - міністр спорту
Фото: Макс Левин

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Федерація дзюдо України відправила спортсменів на перший в історії командний чемпіонат Європи в російський Єкатеринбург власним коштом.

За словами міністра, позиція України в питанні участі вітчизняних спортсменів у турнірах в Росії залишається сталою.

"З приводу участі деяких спортсменів у міжнародних змаганнях в Єкатеринбурзі. Федерація дзюдо України самовільно і за власний кошт відправила делегацію на чемпіонат Європи. Міністерство молоді і спорту, як і раніше, не фінансувало і не буде фінансувати такі поїздки до країни-агресора за рахунок платників податків", - зазначив Жданов.

"Також за участь у цих змаганнях не будуть виплачені державні призові, їх результати не будуть враховуватися при присвоєнні спортивних звань. Уся відповідальність за цю поїздку перед українським суспільством лежить виключно на Федерації дзюдо й особисто на тих спортсменах і тренерах, які прийняли для себе рішення їхати в Росію, усвідомлюючи всі можливі ризики і наслідки", - додав міністр.

Нагадаємо, на ЧЄ з дзюдо українська команда в складі Марії Скорої, Галини Тарасової, Віталія Шепеля (всі - Запоріжжя), Ірини Хрящевської, Геворга Манукяна, Андрія Колесника (всі - Київ), Єлизавети Каланіної (Кременчук) і одесита Олександра Гордієнка виграла для нашої країни бронзові нагороди.

Фото: Федерація дзюдо України

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram