>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравці збірної Хорватії пожертвують зароблені на ЧС-2018 28 млн дол. дитячому фонду

Збірна Хорватії вперше у своїй історії виграла "срібло" ЧС з футболу

Златко Далич
Фото: .facebook.com/Hrvatskareprezentacijaofficial
Златко Далич

Головний тренер збірної Хорватії Златко Далич написав відкритого листа, в якому закликав політиків не рекламувати себе за рахунок футболу. Він також повідомив, що всі призові, отримані за вихід у фінал чемпіонату світу, а це 28 млн дол., команда віддасть у благодійний фонд для хорватських дітей.

"Я пишу ці рядки через складну ситуацію в нашій державі. Хорватія - найбідніша країна в Євросоюзі, якою управляють люди, яких зараховують до організованої злочинності", - написав Далич у своєму Facebook.

"Я прошу політиків і представників влади, що призвели людей до відчаю і бідності, триматися подалі від збірної Хорватії. Вам не раді в нашій роздягальні, ми не хочемо з вами фотографуватися і вести справи", - зазначає наставник хорватської збірної.

"Усі гроші, які національна команда отримає за виступ на Чемпіонаті світу-2018, будуть пожертвувані фонду, який допомагає дітям. Цей фонд буде фінансувати відпочинок тих дітей, які ніколи не бачили Адріатичного моря. Члени збірної - разом з хорватським народом", - додав Златко Далич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram