>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хедж-фонд забрав у власність ФК "Мілан"

Йонгхонга Лі позбавлено права розпоряджатися акціями міланського клубу

Хедж-фонд забрав у власність ФК "Мілан"
Пол Сингер
Фото: gazzetta.it

Американський хедж-фонд Elliott Management забрав у володіння 18-разового чемпіона Італії - клуб "Мілан", який належав китайському бізнесмену Йонгхонгу Лі, повідомляє La Gazzetta dello Sport.

В офіційній заяві хедж-фонду сказано, що актив передано під управління британській філії.

"При цьому першим же кроком Elliott Management стане внесення в акціонерний капітал 50 млн євро для стабілізації фінансової ситуації", - цитує видання засновника фонду Пола Сінгера.

Причиною вилучення клубу в Лі стало невиконання боргових зобов'язань. Колишній власник не виплатив 32 млн євро за кредитом, взятим у квітні 2017 року для завершення придбання "Мілана" в Сильвіо Берлусконі. Плюс Лі не виплатив вчасно і самої позики - 380 млн євро.

Для повернення зазначених коштів Elliott Management вже подав судові позови проти колишнього власника.

Напередодні повідомляли, що Лі хотів передати більшу частину акцій "Мілана" власнику ФК "Монако", російському бізнесменові Дмитру Риболовлєву і заявити хедж-фонду про вирішення питання з боргом, але інвестиційна фірма була проти такого кроку китайця.

Йонгхонг Лі придбав "Мілан" у квітні 2017 року в компанії, що належить екс-прем'єр-міністру Італії Сильвіо Берлусконі, за 740 млн євро.

Нагадаємо, що два тижні тому УЄФА відсторонила "Мілан" від єврокубків на два сезони, оскільки клуб не зміг пояснити походження частини коштів, а також підтвердити платоспроможність власника клубу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram