>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голові ФІФА нагадали про іменну футболку від Путіна

Скандал навколо українського гасла і хорватських гравців набирає обертів.

Голові ФІФА нагадали про іменну футболку від Путіна
Фото: @RomanShrike

Після політизації гасла "Слава Україні" президентові Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно нагадали про футболку з написом "Путін". Фото з нею виклав у Twitter користувач Роман Шрайк.

Роман Шрайк зазначив, що FIFA брендувала цю футболку: лого Федерації надруковано внизу обох одиниць на футболці.

Нагадаємо, 7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію, після чого екс-гравець київського "Динамо" Домагой Віда, який забив гол у тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!"

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії і виключила зі складу делегації на ЧС-2018.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що в кількох британських топ-медіа гасло "Слава Україні" назвали "націоналістичним", пояснивши, що вираз має патріотичне значення типу "Хай живе Франція", "Хай живе Королева". Федерація футболу України обурена цькуванням гравця збірної Хорватії та екс-легіонера київського "Динамо" Домагоя Віди та надіслала звернення до ФІФА з поясненням сенсу гасла.

Користувачі українського сегменту Фейсбуку обвалили рейтинг офіційної сторінки федерації в цій соцмережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram