>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА оголосила попередження хорватському футболістові за відео на підтримку України, - ЗМІ

Офіційного підтвердження інформації поки що немає.

ФІФА оголосила попередження хорватському футболістові за відео на підтримку України, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація футболу винесла попередження футболістові збірної Хорватії Домагою Віді за відео на підтримку України після перемоги хорватів над російською збірною на ЧС-2018.

Відповідне повідомлення представника ФІФА подають західні і російські агентства, передає Радіо Свобода.

"Ми можемо підтвердити, що дисциплінарний комітет ФІФА оголосив попередження гравцеві Домагою Віді за його відеозаяву після матчу Чемпіонату світу ФІФА 2018 між Росією і Хорватією", - цитують агентства слова представника федерації.

Офіційного підтвердження інформації поки що немає.

Раніше повідомляли, що хорватського футболіста можуть дискваліфікувати, оскільки стаття 3 дисциплінарного кодексу ФІФА забороняє "політичні слогани в будь-якій формі", а стаття 54 говорить, що "кожен, хто провокує публіку під час матчу, буде дискваліфікований на дві гри й оштрафований мінімум на 5 тисяч швейцарських франків".

Після згаданого матчу, в якому Хорватія 7 липня перемогла Росію в серії пенальті і пройшла в півфінал Чемпіонату світу з футболу, в інтернеті оприлюднили кількасекундне відео, в якому захисник збірної Хорватії Домагой Віда і колишній хорватський футболіст Огнен Вукоєвич виступили на підтримку України. Після слів "Слава Україні!" Вукоєвич додав російською мовою: "Ця перемога - за "Динамо" і за Україну".

Обидва гравці свого часу виступали за київське "Динамо". Огнен Вукоєвич і зараз працює в київському клубі на адміністративній посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram