>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА розслідує висловлювання хорватського футболіста "Слава Україні!" після перемоги над РФ

Захисника збірної Хорватії можуть дискваліфікувати.

ФІФА розслідує висловлювання хорватського футболіста "Слава Україні!" після перемоги над РФ
Домагой Вида
Фото: football.ua

Захисник збірної Хорватії Домагой Віда може бути покараний за те, що вимовив "Слава Україні!" на відео після перемоги над збірною Росії. Про це повідомляє сайт Football.ua.

Захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення після перемоги над збірною Росії на Чемпіонаті світу.

"Слава Україні, давай, давай!" - каже Віда на відео, а Вукоєвич додає: "Ця перемога за "Динамо" і за Україну. Хорватіє, вперед!"

Це спровокувало масове обурення в Росії.

На уточнювальне запитання російських журналістів, чи в ролику малося на увазі, що перемога була для України, Віда заявив: "Ні. Ця перемога для Хорватії. Жодної політики. Це жарт. У мене там друзі з часів "Динамо Київ", нічого іншого я не мав на увазі".

Віда, який забив гол росіянам, також висловив упевненість, що в Росії зрозуміють, що це жарт, і додав, що любить росіян.

"ФІФА вивчає різні звіти щодо матчу, а також потенційні докази з цього питання. Поки ми не оцінимо всю наявну інформацію, ми не можемо давати подальших коментарів", - прокоментували ситуацію у ФІФА.

Стаття 3 дисциплінарного коду ФІФА забороняє "політичні слогани в будь-якій формі", а стаття 54 говорить, що "кожен, хто провокує публіку під час матчу, буде дискваліфікований на дві гри і оштрафований мінімум на 5 тисяч швейцарських франків".

Хорватія зіграла 2:2 з Росією у чвертьфіналі ЧС-2018, а тоді виграла пенальті - 4:3. Віда забив один з голів у грі, а потім реалізував післяматчеве пенальті.

Раніше дискваліфікація загрожувала гравцям збірної Швейцарії Граніту Джаці та Джердану Шакірі. Вони під час святкування голів у ворота Сербії показували жест "албанського орла", оскільки є косоварами за походженням.

У кінцевому підсумку футболістів не покарали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram