>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна Хорватії поклала край казці для росіян на ЧС-2018

Хорвати обіграли в серії пенальті збірну Росії 2:2 (пен. 4:3)

Збірна Хорватії поклала край казці для росіян на ЧС-2018
Сборная Хорватии
Фото: EPA/UPG

На Чемпіонаті світу-2018 відбувся останній чвертьфінальний матч, у якому збірна Хорватії зустрічалася з господаркою Мундіалю - командою Росії.

У сповненому драматизму поєдинку суперникам для визначення переможця довелося пробивати післяматчеві 11-метрові, в яких пощастило балканській команді - 4:3.

Треба визнати, що, на відміну від свого матчу 1/8 фіналу з іспанцями, підопічні Станіслава Черчесова заздалегідь "не паркували автобус" біля власних воріт, а намагалися налагодити контргру.

Якоюсь мірою ця тактика росіян стала сюрпризом для хорватів, які не форсували подій на полі, а намагалися в середньому темпі придушити організовану оборону збірної Росії.

Така безпечність хорватів в атаці передалася і захисникам. Це призвело до того, що на 31-й хвилині Денис Черишов своїм шикарним ударом із 22 метрів відкрив рахунок у матчі.

Фото: EPA/UPG

Після пропущеного м'яча підопічні Златко Далича не спрямували шквалу атак на ворота Ігоря Акінфєєва - той самий неквапливий розіграш м'яча, що й до 31-ї хвилини.

Допомогли хорватам неузгоджені дії захисників збірної Росії під час проведення балканцями контратаки на 39-й хвилині. В епізоді, який призвів до голу, троє росіян тримали у штрафному майданчику самотнього Андрія Крамарича, що не завадило хорватові завдати точного удару головою.

Характер гри у другій половині зустрічі суттєво не змінився. Продовжуючи грати в середньому темпі, хорвати зусиллями Івана Перишича створили гольовий момент. Однак після удару Перишича м'яч влучив у штангу.

Основний час закінчився нічиєю - 1:1.

Фото: EPA/UPG

Під завісу першого екстра-тайму хорватам уперше в матчі пощастило під час виконання кутового - удар Домагоя Віди не можна зарахувати до тих, яких не візьмеш. Тож вони повели в рахунку - 2:1.

Фото: EPA/UPG

Слід віддати належне росіянам. Пропущений в екстра-таймі м'яч міг зламати будь-яку команду. Однак господарі турніру в другій 15-хвилинці своєю активністю придушили суперника, який до цього був не готовий.

І за 5 хвилин до закінчення матчу, також зі стандарту, натуралізований росіянин Маріо Фернандес своїм точним ударом знову повернув Росії мрію вийти в півфінал - 2:2.

Фото: EPA/UPG

Для остаточного з'ясування відносин суперникам довелося пробивати пенальті.

У результаті хорвати не реалізували один свій удар, росіяни - два (4:3). Одним з них виявився Фернандес, який за якихось 10 хвилин з героя нації перетворився на антигероя.

Ця перемога збірної Хорватії забезпечила їй вихід у півфінал: 11 липня в Москві вона посперечається з англійцями за право вийти у фінал Мундіалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram