>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дарія Домрачева оголосила про завершення спортивної кар'єри

Герой Білорусі почала займатися біатлоном у 1999 році.

Дарія Домрачева оголосила про завершення спортивної кар'єри
Фото: EPA/UPG

Білоруська біатлоністка, чотириразова олімпійська чемпіонка Дарія Домрачева оголосила про завершення спортивної кар'єри. Про це 31-річна спортсменка заявила на прес-конференції.

"Це рішення для мене обдумане і, звичайно ж, не з легких, але я завершую свою спортивну кар'єру", - заявила Домрачева журналістам.

Дарина Домрачева - перша в історії біатлоністка, якій вдалося вибороти три "золота" Олімпіади в індивідуальних змаганнях (у 2014 році в Сочі в гонці переслідування, індивідуальній гонці та мас-старті).

Також Домрачева володарка "золота" Ігор-2018 у Пхьончхані (в естафеті) і єдина серед жінок-біатлоністок чотириразова олімпійська чемпіонка.

В активі білоруски два "золота" чемпіонатів світу - 2012 і 2013 років.

Крім того, Домрачева - володарка Кубка світу 2014/15 і володарка 5 малих Кришталевих глобусів Кубка світу.

Домрачева одружена з за 8-разовим олімпійським чемпіоном норвежцем Уле Ейнаром Бьoрндаленом, вони виховують доньку Ксенію.

Варто додати, що до червня 2014 року Дарина служила в білоруському КДБ, оскільки Федерація біатлону закріплена саме за цим відомством. Згідно з біографією на офіційному сайті фізкультурно-спортивного товариства "Динамо", вона дослужилася до звання старшого лейтенанта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram