>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА перейнялася низькою відвідуваністю матчу ЧС-2018 у Єкатеринбурзі

На гру між Єгиптом і Уругваєм не потрапили понад 5 тисяч тих, що купили квитки.

ФІФА перейнялася низькою відвідуваністю матчу ЧС-2018 у Єкатеринбурзі
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) почала розслідування через тисячі порожніх місць під час матчу між збірними Єгипту й Уругваю на стадіоні "Єкатеринбург Арена" в рамках чемпіонату світу з футболу,  що проходить у Росії.

Про це в п'ятницю, 15 червня, повідомила британська газета The Telegraph, передає Німецька хвиля.

"Ми можемо підтвердити, що 32278 квитків було продано на матч між Єгиптом і Уругваєм у Єкатеринбурзі. Місткість стадіону становить 33061 місце. Те, що кількість уболівальників, котрі прийшли, не збіглася з кількістю проданих квитків, може пояснюватися різними факторами. Натепер ФІФА їх вивчає" , - цитує видання представника Міжнародної федерації футболу.

Як зазначає газета, гру відвідали близько 27 тисяч уболівальників - це приблизно на 6 тисяч осіб менше, ніж дозволяє місткість "Єкатеринбург Арени". З урахуванням проданих квитків, близько 5263 чоловік на матчі не з'явилися.

Як уточнює британська газета The Guardian, однією з причин могла стати проблема з отриманням паспорта вболівальника, пов'язана з довгими чергами в центрах їх надання. Крім того, потрапити безпосередньо на матч можна було тільки заручившись спеціальним паперовим браслетом, за яким також доводилося досить довго стояти.

За версією The Telegraph, незаповненою могла лишитися і частина "спонсорських" місць, виділених в обмін на фінансову підтримку проведення матчу.

Нагадаємо, збірна Уругваю зустрілася з командою Єгипту 15 червня і здобула мінімальну перемогу, завдяки голу, забитому на передостанній хвилині матчу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram