>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Іспанія і Португалія розійшлися бойовим миром на ЧС-2018

Роналду звично очолив на турнірі бомбардирські перегони, оформивши хет-трік

Іспанія і Португалія розійшлися бойовим миром на ЧС-2018
Фото: Телеканал "Интер"

У матчі Чемпіонату світу-2018 групи В на олімпійській арені "Фішт" в Сочі зійшлися принципові суперники - сусіди на Піренейському півострову - збірні Португалії та Іспанії.

Матч проведено на одному диханні в стилі гойдалок.

У самому дебюті поєдинку італійський рефері Джанлука Роккі без вагань вказав на точку в епізоді, коли можна було і потрібно було запросити відеоповтор – Кріштіану Роналду "спіткнувся "об Начо в чужій штрафній площі. Сам Кріштіану і реалізував 11-метровий 1:0.

У середині тайму - знов не однозначне рішення арбітра призвело до взяття воріт збірної Португалії. Це Дієго Коста в звичному для себе стилі прийняв довгу передачу від Серхіо Бускетса, тобто спочатку посунув в щелепу ліктем свого візаві Пепе, а потім опрацював м'яч.

Рефері ніяк не відреагував на епізод з Пепе, давши можливість Кості поодинці розвинути атаку, і самому її завершити 1:1.

А на передостанній хвилині першого тайму чудеса альтруїзму проявив голкіпер іспанців Давід Де Хеа, пропустивши між руками м'яч від все того ж Роналду 2:1.

Друга половина зустрічі була явно за збірною Іспанії.

Підопічним Фернандо Єрро знадобилося лише 13 хвилин з початку другого тайму, щоб не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед 2:3. Голами відзначилися Коста і Начо.

Особливо гарний був гол Начо.

Надалі чемпіони світу-2010 тримали під контролем перебіг поєдинку аж до самого його завершення.

Однак неакуратні дії центрального захисника Жерара Піке на Роналду привели до призначення небезпечного штрафного удару на 88-й хвилині.

Геній Кріштіану і в цьому епізоді реалізував момент по-максимому: укрутив м'яч у верхній кут воріт. Де Хеа лише поглядом проводив цей удар 3:3.

Таким чином, лідер збірної Португалії оформив у матчі хет-трік, а міг би зробити і покер, коли б прийняв вдало на 92-й хвилині головою м'яч на лінії воротарського майданчика.

Під завісу другого дня турніру глядачі нарешті побачили якісний футбол у виконанні обох команд, підсумок якого - аж ніяк не мирна нічия.

Суперники піренейців з групи В - збірні Марокко і Ірану грали в Санкт-Петербурзі на однойменному стадіоні.

У поєдинку з безліччю єдиноборств і такою ж кількістю невимушених помилок з боку обох команд, більш вдалими виявилися футболісти збірної Ірану, які забили єдиний гол у матчі на 90 + 5 хвилині.

Таким чином, підопічні Карлуша Кейроша з трьома очками очолили цю групу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram