>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Патріарх Філарет назвав футбольних фанатів "рабами гріха"

При цьому самі спортивні змагання патріарх УПЦ КП підтримує.

Патріарх Філарет назвав футбольних фанатів "рабами гріха"
Фото: Макс Требухов

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет несхвально висловився про футбольних фанатів.

Патріарх УПЦ КП вважає, що вболівальники грішать, коли втрачають над собою контроль.

"Церква дивиться на це, як на залежність людини від гріха. Це раби гріха. Наприклад, фанати - це духовно уражені люди", - заявив Філарет в інтерв'ю "Українській правді".

"Ви подивіться на нього. Він вийшов, кричить, бозна-що робить. Може розумна людина допускати таке? Не може. А якщо допускає, то цією людиною управляють інші почуття - гріховні. Вона не може позбутися цих гріховних почуттів. А якщо не може, то вона стає рабом цих почуттів", - додає Філарет.

При цьому Патріарх Київський і всієї Руси-України не засуджує спортивні змагання як такі.

"Змагання - не з футболу, звичайно, - були і за часів святих апостолів. Апостол Павло часто наводив у приклад змагання на різних заходах для того, щоб і ми так боролися в духовному житті. Тобто він ці змагання не виключав", - зазначив предстоятель УПЦ КП.

"Самі змагання не мають нічого поганого, але змагатися треба в доброму. Змагатися в спорті - це змагатися за здоров'я. Це позитивно. А коли змагання призводить до душевного розладу, то це вже зло. І це ми не благословляємо".

89-річний Філарет очолює церкву Київського патріархату з моменту її утворення 1990 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram