>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

НАБУ відкрило справу проти ФФУ стосовно закупівель штучної трави

Детективи НАБУ зацікавилися журналістськими розслідуваннями про монополізацію ФФУ ринку штучних футбольних полів

НАБУ відкрило справу проти ФФУ стосовно закупівель штучної трави
Андрей Павелко
Фото: ffu.ua

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило проти Федерації футболу України (ФФУ) кримінальну справу за статтею 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), а також частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем: те саме діяння, що спричинило тяжкі наслідки) за підозрою в закупівлі футбольного покриття у власних дочірніх підприємств, повідомляє Unn.com.ua з посиланням на прес-службу НАБУ.

"Детективи Національного бюро на підставі отриманих заяв, у тому числі заяви ГО "Ініціатива майбутнього", про можливі злочини, вчинені посадовими особами законодавчої, виконавчої гілок влади та ГО "Федерація футболу України", провели інформаційно-аналітичну роботу, за результатами якої зареєстровано кримінальне провадження №52018000000000539 від 07.06.2018 за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України", - цитує Unn.com.ua заяву прес-служби НАБУ.

Підставою для розслідування детективами Бюро стали журналістські матеріали, в яких йшлося про монополізацію ФФУ ринку штучних полів.

Зокрема, програма BIHUS info повідомляла, що Міністерство регіонального розвитку прописало у вимогах для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підпадає тільки ТОВ "ФФУ Продакшн" - завод із виготовлення штучних полів, який за 8 млн євро від УЄФА побудував президент ФФУ Андрій Павелко, який, нагадаємо, є не тільки президентом ФФУ, а й народним депутатом України, а також головою бюджетного комітету Верховної Ради.

Крім того, розслідування повідомляє, що ціна трави від "ФФУ Продакшн" на 3-4 євро за квадратний метр дорожча, ніж у конкурентів. Навіть з урахуванням того, що продукцію фірм-конкурентів "ФФУ Продакшн" постачають в Україну з-за кордону.

Також наприкінці минулого року повідомляли, що менш ніж за місяць "ФФУ Продакшн" виграла велику частину із 300 тендерів на закупівлю штучних футбольних полів, які проводили без відкритих аукціонів.

Варто додати, що керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький є першим віце-президентом ФФУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram