>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Новим тренером мадридського "Реала" став Хулен Лопетегі (оновлено)

Напарник Зінедіна Зідана зараз тренує збірну Іспанії.

Новим тренером мадридського "Реала" став Хулен Лопетегі (оновлено)
Хулен Лопетеги
Фото: ФК "Шахтер"

Наставника збірної Іспанії Хулена Лопетегі призначено головним тренером футбольного клубу "Реал" (Мадрид).

Він приступить до обов'язків після чемпіонату світу, повідомляє офіційний сайт королівського клубу.

Контракт з іспанським фахівцем розраховано на три роки.

У кінці травня "Реал" залишився без головного тренера після того, як Зінедін Зідан сенсаційно оголосив про свій відхід.

Лопетегі як гравець був воротарем, виступав, зокрема, за "Реал" і "Барселону".

У сезоні 2003/04 був головним тренером "Райо Вальєкано", але через незадовільні результати його звільнили. Після цього працював коментатором на іспанських спортивних каналах до 2008 року. У сезоні 2008/09 Хулен Лопетегі без особливого успіху очолював резервну команду "Реала".

У 2010 році Хулен Лопетегі став головним тренером збірної Іспанії (до 19 років) і збірної Іспанії (до 20 років). Зі збірною Іспанії (до 20 років) він особливих успіхів не досяг, а ось зі збірною Іспанії (до 19 років) Хулен Лопетегі виграв чемпіонати Європи 2011 (у складі тренерського тріумвіата) і 2012 років. У 2012 році Хулена Лопетегі призначили головним тренером збірної Іспанії (до 21 року), з якої також виграв в 2013 році молодіжний чемпіонат Європи.

Влітку 2014 року Хулен Лопетегі повернувся до клубної тренерської роботи, очолив "Порту", проте успіхів добитися не зумів і в січні 2016 року його звільнили.

Після Євро-2016 Хулен Лопетегі очолив збірну Іспанії, змінивши на посту Вісенте Дель Боске. Під його керівництвом іспанці достроково посіли перше місце у відбірній групі на чемпіонат світу в Росію, випередивши збірну Італії.

Оновлення. Шість футболістів мадридського "Реала", які поїхали в складі збірної Іспанії на ЧС-2018, знали, що головний тренер національної команди Хулен Лопетегі після мундіалю очолить "Королівський клуб".

Пізніше про це дізнався один гравець, який представляє інший клуб, тому Хулен Лопетегі, переживаючи, що новина почне поширюватися, повідомив про це представників "Реала", пише журналіст Річард Мартін.

У результаті мадридці вирішили офіційно оголосити про призначення Хулена Лопетегі до старту ЧС-2018. Це було зроблено, щоб запобігти можливим непорозуміння всередині збірної.

Варто додати, що наставник іспанської збірної лише недавно оформив новий контракт із Федерацією футболу, тому "Реалу" довелося виплатити компенсацію за розірвання договору.

Сума склала 2 млн євро, про це офіційно повідомила Федерація футболу Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram