>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Платіні обізвав чиновників ФІФА "ідіотами"

Мішель Платіні продовжує боротьбу з ФІФА за свою репутацію.

Платіні обізвав чиновників ФІФА "ідіотами"
Мишель Платини

Наприкінці травня з екс-президента УЄФА Мішеля Платіні зняли звинувачення у справі про корупцію. Швейцарська прокуратура не знайшла достатньої кількості доказів проти французького спортивного функціонера.

Однак Платіні вирішив не закінчувати протистояння з організацією, яка ініціювала ці розгляди – ФІФА.

Крім того, в інтерв'ю італійському виданню Gazzetta dello Sport він зазначив, що і в УЄФА знали, що він не винен, але ніяк не завадили його відстороненню.

"Прокурор знав, що я нічого поганого не зробив. Я не корупціонер і нічого не крав. Не маю нічого спільного з тим, у чому мене звинуватили ті ідіоти з комітету етики. І я обов'язково піду в контратаку на них. Як саме - ви скоро побачите", - цитує Платіні видання.

"У підсумку мене відсторонили від футболу. І люди ж знали, що це все - брехня, і мене підставили. Усі ці ідіоти в ФІФА", - додає екс-президент УЄФА.

Нагадаємо, в 2015 році Платіні відсторонили від посади президента УЄФА. Причиною тому став грошовий переказ від екс-голови ФІФА Йозефа Блаттера в розмірі 2 млн франків (1,8 млн євро). Спочатку Платіні відсторонили від футбольної діяльності на 8 років, проте пізніше дискваліфікацію пом'якшили - до 4 років.

Блаттер і Платіні
Фото: EPA/UPG
Блаттер і Платіні

Мішель Платіні займав посаду президента УЄФА з 2007-го по 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram