>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-гравець "Манчестер Сіті" звинуватив Гвардіолу в расизмі (оновлено)

Хосеп Гвардіола зі самого початку не бачив у своїх планах Яя Туре.

Екс-гравець "Манчестер Сіті" звинуватив Гвардіолу в расизмі (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Екс-гравець "Манчестер Сіті" і колишній лідер чемпіонів Англії Яя Туре звинуватив наставника "містян" Хосепа Гвардіолу в дискримінації на расовому ґрунті.

"Хочу бути тим, хто зруйнує міф про Гвардіолу. Я намагався зрозуміти його, навіть розмовляв з іншими тренерами зі штабу. Але коли я зрозумів, що виступаю на тренуваннях та іграх краще, ніж футболісти, які молодші за мене, але не отримую ігрового часу, то усвідомив, що річ зовсім не у фізичних кондиціях. Не знаю чому, але в мене склалося враження, що Гвардіола бачив у мені суперника", - цитує Туре France Football.

"Пеп був жорстокий стосовно мене. Хіба ви можете уявити, щоб він так поводився з Андресом Іньєстою в "Барселоні"? Я спитав у себе, а чи не через мій колір шкіри він дозволяє собі таке? Я не перший, хто говорить про дискримінацію, - зазначив івуарієць. - Можливо, він не ставиться до африканців так само, як до решти. Гвардіола прикидається, що не має проблем з гравцями іншого кольору шкіри, тому що він дуже розумний, щоб його викрили на такому. Він ніколи не зізнається", - підсумував Туре.

Варто зазначити, що сезон 2016/17 почався для Туре з конфлікту агента гравця Дмитра Селюка і нового тренера "Манчестер Сіті" Хосепа Гвардіоли. У результаті Яя вперше з'явився на полі лише 19 листопада в матчі 12-го туру Англійської прем'єр-ліги.

У травні 2018 року стало відомо, що після закінчення сезону 2017/2018 Яя Туре покинув "Манчестер Сіті".

Яя Туре і Хосеп Гвардіола в "Барселоні"
Фото: EPA/UPG
Яя Туре і Хосеп Гвардіола в "Барселоні"

Оновлення. Головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола прокоментував слова колишнього півзахисника команди Яя Туре.

"Я не коментуватиму слова Туре. Мені нічого сказати про цього футболіста", - цитує Marca Гвардіолу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram