>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Абрамович продасть "Челсі", - The Times

Російська ера "пенсіонерів" може закінчитися.

Абрамович продасть "Челсі", - The Times

Роман Абрамович, єдиний власник футбольного клубу "Челсі", став першим публічним російським бізнесменом, який згортає інвестиції у Великобританії на тлі загострення відносин між Лондоном і Москвою, пише на своїх сторінках The Times.

"Заморожування" запланованої реконструкції клубного стадіону "Стемфорд Бридж" вартістю 1 млрд фунтів ще більше посилило напруження між двома країнами за два тижні до початку Чемпіонату світу в Росії, зазначає видання.

За словами Абрамовича, проект було припинено через його розчарування в зв'язку з тим, що йому відмовили в новій британській візі, а це означає, що він не може працювати в країні, де провів більшу частину свого часу з моменту купівлі клубу в 2003 році.

Незважаючи на повідомлення про те, що російському бізнесменові було надано ізраїльський паспорт, Даунінг-стріт заявив цього тижня, що документ (паспорт громадянина Ізраїлю, - LB.ua) не дозволить Абрамовичу працювати у Великобританії.

На цьому тлі вже почала лунати критика на адресу уряду Великобританії.

Колишній міністр у справах Уельсу в кабінеті Гордона Брауна й уболівальник "Челсі" з 53-річним стажем Пітер Хейн звинуватив профільне британське міністерство у відмові продовження візи для Абрамовича, що вплинуло на рішення екс-губернатора Чукотки вийти з проекту реконструкції "Стемфорд Брідж".

"Уряд був незграбним у зв'язку з питанням про видачу візи", - цитує Хейна The Times.

"Мета уряду полягала в тому, щоб націлитися на Володимира Путіна, а не на те, щоб "Челсі" отримав "супутній збиток"", - зазначив екс-міністр.

The Times робить висновок, що Роман Абрамович у цій ситуації спробує продати лондонський футбольний клуб. При цьому російський бізнесмен захоче "відбити" вкладені в "Челсі" 1,17 млрд фунтів - саме на таку суму було надано клубу безвідсоткові кредити компанією, що належить Абрамовичу - Fordstam Ltd.

Відзначимо, основним британським активом Абрамовича є його 30% частка в російській сталеливарній і гірничовидобувній компанії Evraz, яка зареєстрована в Лондоні.

Додамо, за "час Абрамовича" "Челсі" по 5 разів виграв Англійську Прем'єр-лігу і Кубок Англії, а також Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram