>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чотириразового переможця Тур де Франс не допустять до "Великої петлі" через допінг

Проти Кріса Фрума триває допінгове розслідування

Чотириразового переможця Тур де Франс не допустять до "Великої петлі" через допінг
Крис Фрум - победитель Giro d'Italia 2018
Фото: EPA/UPG

Організатори Тур де Франс не допустять 4-разового переможця "Великої петлі" (2013, 2015, 2016, 2017 років), велогонщика Team Sky Кріса Фрума до найвідомішої і найбільш престижної велобагатоденки світу.

Хоч яким не був би результат допінгового розслідування щодо британського велогонщика, організатор Тур де Франс компанія Amaury Sport Organisation (ASO) не включить Фрума у список учасників.

Якщо знадобиться, то будуть використані внутрішні правила велогонок, що дозволяють не допустити спортсмена, якщо він становить загрозу іміджу і репутації змагань.

Скандал розгорівся після Вуельти-2017, де після здачі Фрумом допінг-тесту в його крові було виявлено перевищення допустимої норми сальбутамолу.

Зазначимо, Кріс став переможцем Вуельти-2017.

Незважаючи на допінговий розгляд, команда Sky вирішила не усувати свого лідера від гонок. А минулого тижня Кріс уперше в кар'єрі виграв Джиро д'Італія.

Додамо, що Кріс Фрум є першим велогонщиком в сучасній історії, який здобув перемогу в генеральній класифікації Тур де Франс і у Вуельті за один сезон (2017).

Нагадаємо, що Тур де Франс стартує 7 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram