>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Досвід Холодницького виявився корисним для боротьби з договірними матчами", - президент Федерації футболу Павелко

"Раніше за нас ніколи і ніхто не працював системно у боротьбі з матч-фіксингом".

"Досвід Холодницького виявився корисним для боротьби з договірними матчами", - президент Федерації футболу Павелко
Фото: Макс Левин

Ефективна робота Назара Холодницького на посаді першого віце-президента Федерації футболу України призвела до розкриття наймасштабнішої змови учасників договірних матчів. Про це пише Realist у матеріалі "Чому українському футболу потрібна своя антикорупційна прокуратура".

Видання зазначає, що невдовзі після обрання на посаду першого віце-президента ФФУ керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури провів низку публічних зустрічей з арбітрами і футболістами, попередивши їх про відповідальність за участь у договірних матчах. Також у ФФУ було створено відділ розслідувань, роботу якого координував Назар Холодницький.

"Раніше за нас ніколи і ніхто не працював системно у боротьбі з матч-фіксингом. Тому не можна сказати, що у нас є досвідчені правоохоронні органи із боротьби з цими проблемами. У нього є розуміння, кого треба об'єднати і як створити систему. Тому його знання і розуміння будуть дуже корисними для боротьби з договірними матчами", - так в інтерв'ю LB.ua президент ФФУ Андрій Павелко окреслив завдання Холодницького.

За словами голови комітету ФФУ з етики та чесної гри Франческо Баранки, саме участь антикорупційного прокурора в координації розслідування дозволила розкрити схеми договірних матчів.

"Це заслуга віце-президента Холодницького, який щоразу мене заспокоював, коли у мене були сумніви. Він був тією ниткою, яка єднала ФФУ з правоохоронними органами", - заявив виданню Франческо Баранка.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року в Україні була проведена масова облава правоохоронців на організаторів договірних футбольних матчів. Встановлено понад 320 осіб, залучених до схем організації поєдинків із фіксованими результатами. Під підозрою президенти клубів, колишні і чинні гравці, тренери, арбітри, представники пов'язаних із футболом комерційних структур.

Керівник САП Назар Холодницький був обраний першим віце-президентом Федерації футболу України у червні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram