>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА не дозволив прибрати банери "Газпрому" з арени НСК "Олімпійський"

"Газпром" є генеральним спонсором УЄФА.

УЄФА не дозволив прибрати банери "Газпрому" з арени НСК "Олімпійський"

УЄФА не дозволив київській владі прибрати банери російського "Газпрому" зі спортивної арени НСК "Олімпійський", а також зі стадіону "Динамо" ім. В. Лобановського.

Про це заявив міністр спорту України Ігор Жданов після зустрічі з виконавчим директором УЄФА Мартіном Калленом.

"Останні переговори з цього приводу я провів учора ввечері, особливо це стосувалося НСК "Олімпійський", з виконавчим директором Мартіном Калленом. Він пояснив, що є контракт УЄФА з "Газпромом", який є генеральним спонсором. Я просив прибрати з НСК "Олімпійський" символіку "Газпрому". На жаль, мені відповіли, що це неможливо", - повідомив Жданов в інтерв'ю Ukrinform.ua.

"За його словами, в УЄФА запевнили, що розуміють ситуацію, але якщо прибрати цю символіку на території Києва була можливість, то зі стадіонами складніше - це прописано в контракті. Це неможливо, як мені сказали. Хоча я наполягав і пояснював, що це може викликати негативну реакцію з боку наших уболівальників", - зазначив міністр.

Раніше на вулицях української столиці з'явилася реклама російського газового монополіста.

Фото: facebook.com/lesia.leschenko

Однак пізніше під тиском громадськості КМДА символіку "Газпрому" демонтувала.

Фінал жіночої ЛЧ-2018 вже пройшов учора на стадіоні "Динамо" ім. В. Лобановського – "Ліон" у додатковий час переграв "Вольфсбург" (4:1).

Фінал чоловічої ЛЧ-2018 відбудеться 26 травня на НСК "Олімпійський" – "Реал" у матчі з "Ліверпулем" постарається втретє поспіль виграти Лігу чемпіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram