>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Жіночу Лігу чемпіонів виграв "Ліон"

Француженки стали рекордсменами за кількістю перемог у ЛЧ.

Жіночу Лігу чемпіонів виграв "Ліон"
Фото: football24.ua

Жіноча футбольна команда французького "Ліона" стала 5-разовим переможцем жіночої Ліги чемпіонів УЄФА, вигравши в Києві з рахунком 4:1 у німецького "Вольфсбурга".

Вирішальний матч пройшов у четвер на стадіоні "Динамо" ім. В. Лобановського в столиці України, передає Інтерфакс-Україна.

Основний час матчу завершився без забитих голів. На 93-й хвилині додаткового часу німецькі футболістки вийшли вперед. Але через три хвилини "Вольфсбург" залишився в меншості після видалення гравця за другу жовту картку.

Після цього футболістки "Ліона" на 98-й хвилині зрівняли рахунок, на 99-й хвилині вийшли вперед, а на 103-й і 116-й хвилинах закріпили свій успіх.

"Ліон" виграв жіночий фінал ЛЧ утретє поспіль. 2016 року француженки обіграли у фіналі в серії пенальті якраз "Вольфсбург". А 2013 року у фіналі між цими командами сильнішими були німецькі футболістки.

"Ліон" обійшов за кількістю перемог у жіночій ЛЧ німецький "Франкфурт", який перемагав у турнірі 4 рази. "Вольфсбург" перемагав у фіналах двічі. Стільки само перемог у шведського "Умео" і німецького "Турбіне".

Нагадаємо, фінальний матч "Ліверпуля" з "Реалом" пройде в Києві на НСК "Олімпійський" 26 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram