>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА не знайшла допінгу у пробах гравців збірної Росії

Щодо деяких гравців розслідування ще не завершилося.

ФІФА не знайшла допінгу у пробах гравців збірної Росії
Фото: EPA/UPG

Жоден з гравців розширеного складу національної збірної Росії з футболу, заявлених на участь у ЧС-2018, не був викритий у застосуванні допінгу.

Про це ФІФА повідомила у вівторок, 22 травня, передає Німецька хвиля.

Згідно з повідомленням, організація провела і продовжує проводити розслідування випадків можливого порушення антидопінгових правил російськими футболістами. Щодо деяких гравців це розслідування ще не завершилося. Однак доказів застосування допінгу гравцями збірної недостатньо, вважає ФІФА, анонсувавши, що найближчим часом надасть нову інформацію.

Раніше цього ж дня німецьке андидопінгове агентство NADA зажадало від ФІФА опублікувати результати свого розслідування звинувачень російських футболістів у допінгу ще до відкриття чемпіонату світу з футболу в Росії.

"Ми очікуємо заяву ФІФА найближчим часом. Пройшло вже багато часу, і стає дедалі складніше ввести можливі санкції, що спираються на результати розслідування", - заявила у вівторок глава NADA Андреа Гоцман.

За словами експерта з допінгу Хайо Зеппельта, у допінг-пробах з бази даних, переданої WADA інформатором у жовтні 2017 року, є проби футболістів нинішньої збірної Росії.

"У футболі потрібна сила, її можна збільшити за допомогою анаболіків. У футболі потрібна також витривалість, комбінація сили і витривалості. Для витривалості може допомогти еритропоетин. Тобто немає сумнівів, що у застосуванні допінгу у футболі є сенс", - заявив він в ексклюзивному інтерв'ю DW.

Нагадаємо, німецькому журналісту Хайо Зеппельту, який розповів про допінг в РФ, не дали візу на ЧС-2018. Пізніше Москва пішла на поступки. Глава МЗС Німеччини Хайко Мас повідомив, що Зеппельта пустять до Росії. У Слідчому комітеті РФ заявили, що хочуть допитати його у справі про допінг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram