>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Прокуратура розслідує розкрадання 150 тис. євро при трансфері футболіста Ярмоленка в "Боруссію"

Прокуратура розслідує справу за статтею "шахрайство".

Прокуратура розслідує розкрадання 150 тис. євро при трансфері футболіста Ярмоленка в "Боруссію"
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Чернігівської області здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні про шахрайство при здійсненні платежу солідарності, перерахованого за трансфер футболіста київського "Динамо" Андрія Ярмоленка в "Боруссію" (Дортмунд, Німеччина).

Про це повідомляється на сайті прокуратури. В серпні 2017 року між футбольними клубами "Динамо" і "Боруссія" укладено контракт з міжнародного трансферу футболіста. Ціна трансферу становила 25 млн євро.

Згідно з регламентом ФІФА, 5% суми контракту направляється на розвиток спортивних шкіл, в яких виховувався футболіст. Ярмоленко був вихованцем і гравцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність" в Чернігові з 1997 по 2006 рік, тому платіж солідарності, розмір якого розраховує Федерація Футболу України, мав надійти в спортшколу.

Водночас з причин, які встановлює слідство, частина платежу солідарності в сумі 150 тис. євро на підставі підроблених документів була перерахована однією з громадських організацій із співзвучною назвою, але яка не стосується до футболіста. Надалі частину цих коштів перерахували на рахунки одного з суб'єктів господарювання.

За цим фактом прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство). Вилучено документи про рух коштів, накладено арешт на грошові активи, проводяться допити. Слідство триває.

Нагадаємо, в серпні минулого року Ярмоленко перейшов у "Боруссію" з Дортмунда. Він підписав чотирирічний контракт, до 30 червня 2021 року. Після переходу Ярмоленка постало питання щодо "платежу солідарності", на який можуть претендувати всі клуби, в яких футболіст грав у віці 12-23 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram