>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Жіночу збірну України з біатлону очолить росіянин, - Підгрушна

Після провалу жіночої збірної України з біатлону в Пхьончхані-2018 посада старшого тренера залишається вакантною.

Жіночу збірну України з біатлону очолить росіянин, - Підгрушна
Елена Пидгрушная
Фото: EPA/UPG

Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна як запрошений спікер узяла участь у семінарі зі спортивного маркетингу, проведеного Професійною футбольною лігою.

У сесії "питань-відповідей" Олена заявила, що ім'я старшого тренера жіночої біатлонної команди буде оголошено 30 квітня.

При цьому Підгрушна не уточнила, хто точно ним буде, але повідомила, що це російський тренер, у якого буде два асистенти.

Примітно, що в інтерв'ю biathlon.com.ua президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак не виключав сценарію, за якого жіночу збірну очолить росіянин.

"Ми зрозуміли, що варіант із західним тренером для нас не оптимальний: це і мовний бар'єр, і ментальна несумісність, особливо з нашим жіночим колективом. Тому, щоб зберегти колектив, ми розглядаємо варіанти з тренерами зі слов'янських держав", - зазначив Бринзак.

При цьому голова федерації біатлону також уточнив, що призначати тренера буде не він особисто, а комісія з десяти осіб (два - від Міністерства молоді та спорту, два - від наукової групи, три тренери, а також представники федерації і центру олімпійської підготовки).

За словами Бринзака, рішення з приводу нового тренера буде прийнято на початку травня, що, збігається з датою, яку назвала Олена Підгрушна.

Нагадаємо, жіноча збірна України з біатлону залишилася без старшого тренера після того, як наша команда провалила виступ на зимовій Олімпіаді в Пхьончхані-2018. Унаслідок чого Федерація біатлону прийняла рішення не продовжувати контракт зі словенцем Урошем Велепцом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram