>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент ФФУ звинуватив Григорія Суркіса в корупції

Андрій Павелко - про звинувачення з боку віце-президента УЄФА

Президент ФФУ звинуватив Григорія Суркіса в корупції
Андрей Павелко
Фото: ffu.org.ua

24 квітня в столичному Будинку футболу відбулося засідання Виконкому Федерації футболу України, за підсумками якого голова ФФУ Андрій Павелко прокоментував критику і звинувачення до Федерації з боку віце-президента УЄФА і екс-голови ФФУ Григорія Суркіса.

"Так зарубіжні ЗМІ пишуть, що саме Григорій Суркіс є хрещеним батьком корупції в українському футболі. Усі і так знають про суддівське свавілля, яке панувало в українському футболі за часів його правління", - заявив Павелко.

Зачепив президент ФФУ і договірні матчі.

"А договірні матчі? У нас же це все розцвіло саме в той період, і я змушений зараз боротися з цією раковою пухлиною. Випалювати розпеченим залізом!.." - зазначив голова Федерації.

"Ви знаєте, я довго не хотів виносити сміття з хати. Але всякому терпінню надходить край. Коли я очолив ФФУ, у неї не було нічого. Ні-чо-го! Усі комерційні права належали компанії УФІ, яка, зі свого боку, належала офшорним компаніям", - продовжує Павелко.

"І якщо вже говорити про корупцію ФФУ, то потрібно озирнутися. Наприклад, справа про розтрату 2 млн євро в Гореничах... Це ганьба і перед УЄФА, і перед вітчизняними клубами, які погодилися перераховувати гроші від платежів солідарності на будівництво футбольного центру. Спочатку ФФУ провела власне розслідування, а зараз уже порушено кримінальну справу про розтрату цих коштів. Адже це все відбувалося в той час, коли федерацією керував Григорій Суркіс, а всі папери підписував його вірний помічник Олександр Бандурко. До речі, саме Ігор Суркіс попросив мене залишити у ФФУ Бандурка", - акцентував голова ФФУ.

"Схоже, Григорій Суркіс розраховував, що я зосереджуся на політичній діяльності, а його люди продовжать керувати у федерації. Але я йшов у ФФУ не весільним генералом", - підсумував Андрій Павелко.

Нагадаємо, напередодні Григорій Суркіс розкритикував роботу нинішнього керівництва ФФУ, в тому числі і діючого президента Федерації Андрія Павелка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram