>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Міністерство молоді та спорту скасувало заборону на участь у турнірах в Росії (оновлено)

Попередній указ про заборону визнано таким, що втратив чинність

Міністерство молоді та спорту скасувало заборону на участь у турнірах в Росії (оновлено)
Фото: XSPORT.ua

Міністерство молоді і спорту України скасував свою ж заборону для спортсменів брати участь у змаганнях на території Росії.

Відповідний документ за підписом міністра Ігоря Жданова опублікувала на своєму сайті Асоціація спортивної боротьби України.

Згідно з документом від 11 квітня, Міністерство спорту вже не забороняє, а не рекомендує їздити на змагання в Росію, а також відмовляється фінансувати відвідування таких змагань.

Попередній указ про заборону від 14 березня новим документом визнається таким, що втратив чинність.

Оновлення. Міністр Ігор Жданов назвав це рішення формальним.

"Враховуючи автономію спорту та Олімпійську хартію, я не можу фізично заборонити поїздки спортсменів і тренерів на змагання за кордон. Тому ми юридично уточнили цей момент в наказі і заборонили державне фінансування участі збірних команд України у змаганнях на території країни-агресора. Підкреслюю - суті рішення це не змінює. Жодні кошти українських платників податків не будуть витрачені на такі поїздки. Жодні виплати державних преміальних за участь у таких змаганнях нараховані не будуть", - написав він у фейсбуці.

За його словами, всю відповідальність за участь спортсменів на змаганнях у Росії несуть національні федерації.

Нагадаємо, Асоціація спортивної боротьби України всупереч забороні вирішила відправити спортсменів на чемпіонат Європи в російський Каспійськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram