>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-прем'єр Великобританії Кемерон вважає, що Росія отримала ЧС-2018 за допомогою корупції

Перший в історії Чемпіонат світу з футболу на території Росії пройде з 14 червня по 15 липня

Екс-прем'єр Великобританії Кемерон вважає, що Росія отримала ЧС-2018 за допомогою корупції
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон натякнув, що Росія могла отримати право провести Чемпіонат світу з футболу за допомогою корупції.

"Корупція не дала нам зробити багато речей. Що завадило таким країнам, як Південний Судан або Бурунді, перетворити дані їм гроші на їжу або медикаменти? Відповідь: корупція. Чому такі країни, як Екваторіальна Гвінея і Венесуела, такі бідні, хоча в них так багато корисних копалин? Відповідь: корупція. Ми хотіли допомогти світу проведенням великих спортивних турнірів, які об'єднують людей. Але як Росія змогла отримати ЧС-2018? Я дозволю вам заповнити прогалину у відповіді", - цитує Кемерона Independent.

Тим часом у березні МЗС РФ на своєму сайті зробило заяву, що різні звинувачення на адресу Росії мають провокаційний характер і спрямовані, зокрема, на підрив довіри до країни як до господині чемпіонату світу з футболу.

Крім того, минулого літа комітет з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) вирішив опублікувати повністю доповідь про розслідування правомірності виборів країн-господарів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років - так звану доповідь Гарсії. Усі підозри про правомірність отримання прав на проведення цих турнірів були остаточно зняті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram