>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Манчестер Юнайтед" може покинути "Олд Траффорд" на кілька сезонів

Легендарний стадіон може піддатися реконструкції.

"Манчестер Юнайтед" може покинути "Олд Траффорд" на кілька сезонів
На трибунах "Олд Траффорд"
Фото: EPA/UPG

Клубу Англійської Прем'єр-Ліги "Манчестер Юнайтед" доведеться на кілька сезонів покинути "Олд Траффорд", якщо клуб вирішить додатково збільшити місткість свого стадіону.

З кінця 1980-х, коли місткість "Олд Траффорд" становила 44 тис. глядачів, "червоні дияволи" неодноразово реконструювали свою арену, роблячи це поетапно.

І зараз легендарний стадіон вміщує 76 тис. глядачів. Однак із заповнюваністю своєї спортивної арени в "МанЮнайтед" не виникає ніяких проблем, і вже кілька років клуб виношує ідею щодо подальшого розширення "Олд Траффорд".

План "Юнайтед" полягає в тому, щоб додати цілий ярус трибуни імені сера Боббі Чарльтона. Завдяки цьому місткість стадіону може збільшитися на 12 тис. глядачів.

Однак остаточне рішення поки не прийнято, тому що настільки складне з інженерного погляду завдання змушує клуб підшукувати для команди Жозе Моуріньо тимчасовий притулок, а зробити це в Манчестері не так уже й просто.

"Не можна сказати, що ми залишили найпростішу трибуну наостанок. Трибуна сера Боббі Чарльтона - остання трибуна, яка ще не потрапила під розширення. З обох її боків є не багато місця, тож це дуже складна інженерна задача. Вирішення цього завдання розтягнулося б на кілька сезонів, і в нас немає впевненості, що це піддається реалізації в інший спосіб, окрім як зробивши нас бездомними".

"У нас найбільша армія фанатів у країні, але ми не в Лондоні, де можна було б задіяти "Уемблі". Тому це непросте завдання, і ми не хочемо втрачати домашньої переваги, яка в нас тут є", - повідомив керуючий директор "Юнайтед" Річард Арнольд South China Morning Post.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram