>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФК "Металіст" відійшов Харківській ОДА

Майно клубу конфіскували в Курченка наприкінці минулого року.

ФК "Металіст" відійшов Харківській ОДА
Спортивный комплекс *Металлист*
Фото: wikipedia.org

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 квітня визначив, що органом управління майном і корпоративними правами, конфіскованими в компаній "Футбольний клуб "Металіст", "Металіст Холдинг" і "Металіст Арена", буде Харківська обладміністрація.

У пояснювальній записці до проекту постанови Кабміну перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначає, що до зазначеного майна в серпні 2017 року Сосновський районний суд Черкас застосував спецконфіскацію з примусовим відчуженням майна на користь держави, а виконавчі провадження за цим рішенням знаходяться на виконанні в управлінні державної виконавчої служби в Харківській області.

Закон "Про управління об'єктами держвласності" передбачає, що Кабмін визначає органи управління такою власністю і для ефективного управління конфіскованим у ФК "Металіст" майном необхідно прийняти це рішення.

Основне майно, конфісковане судом у ФК "Металіст", "Металіст Холдинг" і "Металіст Арена", - це нежитлові приміщення за адресою Плеханівська, 65 у Харкові (адреса стадіону "Металіст") і в смт Веселе Харківської області (адреса тренувальної бази "Металіста") .

Нагадаємо, наприкінці 2012 року харківського бізнесмена Олександра Ярославського змусили продати "Металіст" Сергієві Курченку. У тому сезоні команда вперше здобула срібні медалі. Однак незабаром почався спад, і на сезон 2016-2017 років команда не змогла пройти ліцензування.

У серпні 2016 року в українській аматорській футбольній лізі почав виступати новий клуб під назвою "Металіст 1925", створений без участі Курченка. Зараз він має професійний статус і грає у Другій лізі.

У жовтні 2017 року держава конфіскувала майно футбольного клубу "Металіст" у бізнесмена Сергія Курченка, який утік до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram