>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Поліція розслідує справу про платіж солідарності за трансфер Ярмоленка в "Боруссію"

Кримінальне провадження відкрито за статтею "шахрайство".

Поліція розслідує справу про платіж солідарності за трансфер Ярмоленка в "Боруссію"
Фото: EPA/UPG

Головне управління Національної поліції в Чернігівській області почало розслідування можливої махінації з платежу футбольного клубу "Динамо" за перехід Андрія Ярмоленка в ДЮСШ "Юність".

Про це повідомляє "Спорт Арена".

Відзначають, що кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство, здійснене в особливо великих розмірах або організованою групою) правоохоронні органи відкрили 21 березня.

26 березня Новозаводський районний суд Чернігова розглянув і задовольнив клопотання слідчих про надання тимчасового доступу до документів Головного управління Державної фіскальної служби області за наявністю у ГО "Чернігівський футбольний клуб Юність" банківських рахунків з деталями про їх власника, а також членів ДЮСШ та їхні ідентифікаційні коди.

28 березня цей же суд надав поліції тимчасовий доступ до комп'ютера в офісі КПНЗ "Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу Юність", на якому готувалися документи, передані в ФФУ для розрахунку платежу солідарності від "Динамо" щодо трансферу Ярмоленка в "Боруссію".

29 березня суд дозволив тимчасовий доступ до оригіналів документів, що містяться в офісі "Динамо", на підставі яких робили розрахунок сум платежів солідарності від трансферу Ярмоленка.

Також правоохоронці отримали доступ до копій і оригіналів документів, що містяться в ФФУ - копія паспорта Ярмоленка, оригінали документів КПНЗ "Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу Юність" і ГО "Чернігівський футбольний клуб Юність".

У кожному з випадків суд має право дозволити обшук приміщень кожної із зазначених організацій у разі ненадання доступу до запитуваних документів і відомостей упродовж місяця з дня початкового рішення.

Нагадаємо, в серпні минулого року Ярмоленко перейшов у "Боруссію" із Дортмунда. Він підписав чотирирічний контракт, до 30 червня 2021 року. Після переходу Ярмоленка постало питання щодо "платежу солідарності", на який можуть претендувати всі клуби, в яких футболіст грав у віці 12-23 років.

Як раніше розповів юрист Ілля Скоропашкін, право на 5% від суми трансферу має ФК "Десна", що є правонаступником ДЮСШ "Юність". Але клуб нібито відмовився від грошей на користь ДЮСШ "Юність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram