>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу може знову очолити "Шахтар"

Мірчу Луческу сьогодні бачили у Києві

Луческу може знову очолити "Шахтар"
Мирча Луческу
Фото: EPA\UPG

Мірча Луческу, який нині очолює збірну Туреччини, сьогодні побував в українській столиці.

Як стало відомо Sport Arena, 72-річний фахівець сьогодні був в українській столиці і відвідував офіс компанії СКМ, що належить президентові донецького "Шахтаря" бізнесмену Рінату Ахметову.

Мірча Луческу 12 років стояв "біля керма" донецької команди і виграв з нею вісім титулів чемпіона України, шість разів "тримав над головою" Кубок України і домігся тріумфу в Кубку УЄФА в сезоні 2008/2009.

Після "Шахтаря" Мірча не особливо вдало відпрацював сезон у санкт-петербурзькому "Зеніті", а в серпні минулого року очолив збірну Туреччини. Під керівництвом Луческу турки не змогли пробитися у фінальну частину Чемпіонату світу-2018, зайнявши четверте місце в групі I, де також виступала і українська збірна.

Відзначимо, у нинішнього головного тренера "Шахтаря" Паулу Фонсеки контракт добігає 31 травня. У запрошенні португальця зацікавлений клуб Англійської прем'єр-ліги - ліверпульський "Евертон".

Цілком імовірно, що з літа посада на тренерському містку "гірників" виявиться вакантною.

Ширяться чутки, що, незважаючи на чинний іще рік контракт Луческу з турецькою Федерацією футболу, Мірча може вже цього літа отримати в "Шахтарі" одну із посад.

Втім, з огляду на оголошене раніше самим румуном бажання завершити тренерську кар'єру після роботи зі збірною Туреччини, мова може йти також і про роботу в структурі клубу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram