>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мішель Платіні подав позов у ЄСПЛ проти FIFA і САS

Платіні не згоден з рішенням ФІФА відсторонити його від футбольної діяльності

Мішель Платіні подав позов у ЄСПЛ проти FIFA і САS
Платини на Конгрессе УЕФА в Афинах 14 сентября 2016 года
Фото: EPA\UPG

Екс-президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні подав позов у Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) на рішення ФІФА відсторонити його від футбольної діяльності.

При цьому Платіні висловив переконання, що проти нього була організована змова, щоб не дати йому стати президентом ФІФА.

Нагадаємо, спочатку термін його дискваліфікації становив 8 років, однак апеляційний комітет ФІФА скоротив її до шести років, а в травні 2016 року CAS скоротив термін до чотирьох років. Підставою для відсторонення став переказ екс-президентом ФІФА Зеппом Блаттером 2 млн швейцарських франків із коштів ФІФА на рахунки Платіні у 2011 році.

"Я не можу прийняти рішення ФІФА, адже я нічого не зробив, - цитує Платіні marianne.net. - Мені не можна працювати у футболі чотири роки. Ці клоуни мені не дають працювати. Хто вони такі? У ФІФА і Спортивному арбітражному суді (CAS) судді не справжні.

Я подав позов у ЄСПЛ проти всіх цих шахраїв у Цюриху і у ФІФА. Проти мене була змова, метою якої було не дати мені стати президентом ФІФА. І це тільки початок, а в підсумку я матиму рацію", - зазначив Платіні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram