>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спортсмени з НДР, які вживали допінг, помирають на 10-12 років раніше, - німецький психолог

Такого висновку дійшов німецький психолог Харальд Фрайбергер.

Спортсмени з НДР, які вживали допінг, помирають на 10-12 років раніше, - німецький психолог
Фото: ligaevropy.com

Німецький психолог Харальд Фрайбергер під час вивчення проблеми наслідків вживання заборонених препаратів у спорті дійшов висновків про серйозний негативний вплив препаратів на здоров'я спортсменів.

"У середньому атлети зі Східної Німеччини, які вживали допінг, помирають на 10-12 років раніше, ніж звичайні громадяни. Вони частіше відчувають проблеми, пов'язані з психологічними розладами. Тому заклики легалізувати препарати, що сприяють поліпшенню спортивних результатів, я вважаю небезпечними.

У Східній Німеччині режим робив усе, щоб спортсмени частіше перемагали. Для цього влада давала допінг навіть дітям. Природно, що самі діти і їхні батьки про це не знали. Це просто жахливо. У деяких випадках використовували комбінацію з заборонених препаратів, що впливають на фізичний стан, і речовин, що впливають на психіку. Найчастіше спортсменів усупереч їхнім бажанням змушували вживати допінг.

Багато з тих, хто вживав заборонені препарати, не можуть жити повноцінним життям. Вони не можуть витримати повний робочий день або не можуть працювати зовсім, хоча їм лише недавно виповнилося 50 років", - цитує Фрайбергера Zeit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram